Browse images and videos on Instagram. Find out Most Popular Hashtags and Users.Picgra
  1. Homepage
  2. @stilip1
Stil i P1 (@stilip1) Instagram Profile Photo stilip1
Fullname

Stil i P1

Bio @stilip1

Profile Url

Share
Suggested users for Instagram Profile "Stil i P1 (@stilip1)"
Fotografiska (@fotografiska) Instagram Profile Photofotografiska

Fotografiska

Camilla Thulin (@mmecamillathulin) Instagram Profile Photommecamillathulin

Camilla Thulin

Sveriges Radio Kultur (@sr_kultur) Instagram Profile Photosr_kultur

Sveriges Radio Kultur

Jesper Waldersten (@waldersten) Instagram Profile Photowaldersten

Jesper Waldersten

Svenskt Tenn official account (@svenskttenn) Instagram Profile Photosvenskttenn

Svenskt Tenn official account

Nordiska museet (@nordiskamuseet) Instagram Profile Photonordiskamuseet

Nordiska museet

Stil i P1 (@stilip1) Instagram photos and videos

List of Instagram medias taken by Stil i P1 (@stilip1)

 image by Stil i P1 (@stilip1) with caption : "Att få paket är roligt, att öppna dem kan vara ännu roligare. Och roligast av allt är att titta på andra som öppnar pake" - 1939207831481023052
ReportShareDownload2283

Att få paket är roligt, att öppna dem kan vara ännu roligare. Och roligast av allt är att titta på andra som öppnar paket, om man får tro fenomenet ”unboxing”. Mer om paket, presenter, påsar och pastejer fyllda med orkestrar (sant) hör ni i veckans show. Snart är det jul, yey!

 image by Stil i P1 (@stilip1) with caption : "Det hemliga brödraskapet Guglmänner tror inte på att Ludvig II av Bayern begick självmord. De påstår att han blev mördad" - 1938592726942838728
ReportShareDownload4272

Det hemliga brödraskapet Guglmänner tror inte på att Ludvig II av Bayern begick självmord. De påstår att han blev mördad. Varje år, på Ludvig II:s dödsdag den 13 juni, högtidlighåller Guglmänner hans minne med ett fackeltåg genom München. Men ingen vet vilka som ingår i det hemliga sällskapet. Medlemmarna döljer sina ansikten bakom svarta kåpor. I senaste avsnittet av Stil, som handlar om Ludvig II av Bayern, har vi fått en exklusiv intervju med Guglmänners talesperson. Missa inte att lyssna.

ReportShareDownload21530

Slott som fick Walt Disney att häpna. Slädar av guld. En Venusgrotta inspirerad av Wagner. Den här killen kunde konsten att sätta sprätt på stålar i sin strävan efter skönhet - Ludvig II av Bayern. Mer om honom och hans storslagna stil berättar vi i veckans program.

ReportShareDownload9619

Så länge modeskaparen Fanny Karst kan minnas har hon beundrat och sett upp till äldre kvinnor. Sedan 10 år tillbaka designar hon därför kläder för kvinnor från 60 och uppåt. Ju äldre är kund är desto gladare blir Fanny. Två av hennes modeller är systrarna Elise och Caroline Rueda. Fanny hade vid flera tillfällen sett dem på gatan i New York och en dag tog hon mod till sig och gick fram och pratade med dem. De fann snabbt varandra och Fanny frågad om systrarna ville samarbeta med henne. De sa ja på direkten. Hör mer i senaste avsnittet av Stil om den 94-åriga stilikonen och multitalangen Gloria Vanderbilt.

 image by Stil i P1 (@stilip1) with caption : "Så här kan man också marknadsföra (designer) jeans, i alla fall om man heter Gloria Vanderbilt. Om denna makalösa kvinna" - 1924021941070965046
ReportShareDownload6620

Så här kan man också marknadsföra (designer) jeans, i alla fall om man heter Gloria Vanderbilt. Om denna makalösa kvinna - idag 94 och still going strong - och hennes karriär inom mode berättar vi i veckans show. Bland annat.

ReportShareDownload3469

I morgon är det fredag och äntligen dags för ett nytt avsnitt av Stil, fullt av historier om spännande personer från nu och då. Ni har väl inte missat några av våra tidigare program? Nyligen, i avsnittet om det blonda bombnedslaget Jean Harlow, berättade vi till exempel om filmpampen Karin Swanström - en av ytterst få kvinnor som satt på maktposition i den svenska filmbranschen på 1930-talet. Hon var nämligen kreativ ledare på Svensk Filmindustri, men också skådespelare, teaterledare, filmproducent och en av Sveriges första kvinnliga filmregissörer.

ReportShareDownload0286

Peter Saville menar att det samtida vurmandet för stora loggor (och viljan att visa dem) inte är helt olikt det förhållande som många hade till bandtröjor på 80-talet. Och visst har han rätt i det. För är det någon som kan ett och annat om både musik och mode så är det denne man. En ikon. På riktigt. Vi säger bara Factory Records. Manchester. I veckans show berättar han om hur det kommer sig att Raf Simons bad honom göra om logotypen till modemärket Calvin Klein, och varför det numera innehåller versaler. Bland annat.

ReportShareDownload2414

Platinablond glamour! Är inte det precis vad som behövs för att lysa upp novembermörkret? I veckans show berättar vi därför om kvinnan som startade den trenden - Jean Harlow. En lika stilbildande som banbrytande komedienne.

 image by Stil i P1 (@stilip1) with caption : "Övertydlighet ifråga om symbolik var inget som hejdade 70-talets rockstjärnor. Inte heller drog de sig för att bära smin" - 1908729773968215262
ReportShareDownload11505

Övertydlighet ifråga om symbolik var inget som hejdade 70-talets rockstjärnor. Inte heller drog de sig för att bära smink och en fjäderboa om halsen. En potent kombination som Marc Bolan var en mästare på. En pionjär som vi i veckans show ägnar oss åt. Mycket glam blir det!

 image by Stil i P1 (@stilip1) with caption : "Deppa inte! Det är ju fredag och dags för Stil som denna vecka ger sig ut i skogen bland troll och trendiga vildmarkspla" - 1903648596424959387
ReportShareDownload7550

Deppa inte! Det är ju fredag och dags för Stil som denna vecka ger sig ut i skogen bland troll och trendiga vildmarksplagg. John Bauer. Filmen ”Gräns”. Modeutställningen ”Fashioned From Nature” på V&A. Och mycket mer. Yey!

 image by Stil i P1 (@stilip1) with caption : "Hade man inte velat vara en fluga på väggen vid det här mötet: Kathy Acker intervjuar popgruppen Spice Girls för The Gua" - 1899479572267040120
ReportShareDownload1411

Hade man inte velat vara en fluga på väggen vid det här mötet: Kathy Acker intervjuar popgruppen Spice Girls för The Guardian i maj 1997. ”I like these girls” konstaterar Kathy Acker flera gånger i sin artikel. Missa inte att lyssna på senaste avsnittet av Stil om den experimentella, och mycket modemedvetna, författaren Kathy Acker.

 image by Stil i P1 (@stilip1) with caption : "Äntligen fredag och dags att koppla av. Författaren Kathy Acker brukade varva ner genom att gå till gymmet och lyfta vik" - 1898715602727794934
ReportShareDownload8336

Äntligen fredag och dags att koppla av. Författaren Kathy Acker brukade varva ner genom att gå till gymmet och lyfta vikter. För den som vill ta det lugnt på riktigt finns ett enklare alternativ: lyssna på senaste avsnittet av Stil. Det handlar om Kathy Acker. En intellektuell punkpoet med en tydligt utmejslad image. Stark var hon också 💪

ReportShareDownload0272

"Vad är det för läskig soppa du kokat ihop, Kathy?” kunde man läsa som rubrik i Expressen i november 1986 när den amerikanska författaren Kathy Acker var på besök i Stockholm för att lansera sin bok ”Blod och tarmar i plugget”. Journalisten som intervjuade Kathy Acker skrev att hon var en person som man inte blir riktigt klok på. ”Är hon fantastiskt rolig? Är hon en vass samhällsspegel? Eller kokar hon bara ihop en hiskeligt spekulativ soppa av sex, våld och förnedring?” frågade hon sig. Hur det förhåller sig med den saken tar vi reda på i veckans Stil, när vi tittar närmare på Kathy Acker – en kvinna som förenade avantgardistisk litteratur med sex, mode, muskler och punkig glamour. Finns nu ute som podd.

ReportShareDownload3524

Är Céline Dion ett bevis på modets läkande kraft? Helt klart har det i alla fall gjort denna skönsjungande stjärna mycket gladare, och gett henne nya fans i modebranschen. Som för övrigt utökats med titlar som ”modepsykolog” och ”modearkitekt”. I veckans show tar vi upp det, och Céline förstås.

 image by Stil i P1 (@stilip1) with caption : "Stort är det, porträttet kallat för ”Madame X” som finns att se på The Metropolitan Museum of Art i New York. Och jobbig" - 1883393627184907910
ReportShareDownload13914

Stort är det, porträttet kallat för ”Madame X” som finns att se på The Metropolitan Museum of Art i New York. Och jobbig måste posen ha varit att hålla. I veckans show berättar vi mer om kvinnan bakom bilden, och förstås, dess upphovsman - konstnären John Singer Sargent.

 image by Stil i P1 (@stilip1) with caption : "Är detta tofflan som startade trenden med att toffla runt i skor som tidigare mest bars på stranden, på fritiden och i s" - 1879828627413399899
ReportShareDownload4416

Är detta tofflan som startade trenden med att toffla runt i skor som tidigare mest bars på stranden, på fritiden och i sportsammanhang? Yep. Phoebe Philo skapade denna hybrid av komfort och lyx till Celines sommarkollektion 2013. Sedan dess har den bara växt i popularitet. Mer om det hör ni i veckans show.

ReportShareDownload4470

Broderier blev Maria Pavlovna specialist på i Paris. Hennes framgångsrika företag Kitmir levererade mängder till modehuset Chanel i mitten av 1920-talet.

 image by Stil i P1 (@stilip1) with caption : "Tsarfamiljen i Ryssland, svenska hovet och Coco Chanel - Maria Pavlovna hade personliga relationer till dem alla. Och nå" - 1873173205357142667
ReportShareDownload9507

Tsarfamiljen i Ryssland, svenska hovet och Coco Chanel - Maria Pavlovna hade personliga relationer till dem alla. Och några till. I veckans show berättar vi historien om denna ryska storfurstinna som blev svensk prinsessa och leverantör av broderier till Chanel. Vilken kvinna.